Pieter Klaassen 1909

Dit album gaat over Piet Klaassen (1909-1989) en zijn vrouw Greet Wijsman (1910-1996)

Piet groeide op in Den Haag, als oudste zoon van Bertus Klaassen en Neeltje de Bruijn. Gré Wijsman is geboren en opgegroeid in Loosduinen, als dochter van Samuel Marie Wijsman en Adriana van Holten. Loosduinen was een zelfstandige gemeente aan de kust bij Kijkduin. In 1923 werd het dorp ingelijfd als stadsdeel van Den Haag.

Hier loopt het stel in Rotterdam op de Coolsingel, met op de achtergrond het Hofplein en het voormalige Station Hofplein. Op 19 april 1933 trouwden ze, op de hulpsecretarie in Loosduinen.

Zij gingen wonen in Rijswijk. Rijswijk ligt tussen Den Haag en Delft. Hun woning was aan de Caan van Necklaan. Aanvankelijk woonden ze drie hoog op nummer 207, enkele jaren later verhuisden ze naar de begane grond op nummer 137.

Hieronder nog een foto waar de ouders van zowel Piet als Gré op staan. Op de achtergrond vlnr: Leen Klaassen(?), Wim Wijsman(?). Zittend vlnr: Leentje Klaassen-de Bruijn, Bertus Klaassen, Adriana van Holten-Wijsman, Samuel Wijsman. Op de voorgrond: Fie Wijsman-Roelfs(?), Gré en Piet.

In 1935 werd Bert geboren. Zijn volledige naam: Lubertus Klaassen, net als zijn grootvader en betovergrootvader. Hij zou later marineofficier worden. Bert overleed in 2014.

In 1938 volgde Ella: Samuella Marie Adriana Klaassen. Ella werd onderwijzeres en kwam terecht in Purmerend. Zij overleed in 2005.

Wim werd geboren in 1944: Willem Dirk Leendert Klaassen. Wim werd Vliegtuigbouwkundig Ingenieur en ging bij Fokker werken. Hieronder een foto van Wim als baby. Rechtsachter staat Dick Wijsman met zijn vrouw Nita Wijsman – de Zeeuw. Rechtsvoor zit de moeder van Gré, Adriana Wijsman – van Holten.

In 1946 werd Adrietje geboren: Adriana Margaretha Klaassen. Zij leed aan het syndroom van Down en overleed net voor haar
eerste verjaardag.

Tenslotte volgde Dick, in 1949. Dirk Pieter Klaassen. Hij werd weg- en waterbouwkundige en werkte bij verschillende gemeentes.

Piet was onderwijzer van beroep. Kweekschoolexamen …
Rijswijk/ Den Haag ?
In 1951(?) aanvaarde hij een positie bij de Hervormde School in Koudekerke, Zeeland. Uit deze periode zijn enkele foto’s te vinden op de site www.koudekerke.info.
Tot 1957(?)

Verhuizing naar Hilversum, Huygensstraat, Calvijnhof

Hobbies. Piet was postzegelverzamelaar. Gré was aktief bij de vrouwenbond.

Vakanties

Doofheid, dementie, overlijden