Barend Klaassen (1852-1923)

Samen kregen Barend en Elisabeth dertien kinderen (van wie er twee jong overleden), zoals bijgehouden door Barend in een familieregister op het voorblad van de gezinsbijbel.

Voorblad van de bijbel van Barend Klaassen, met familieregister.

Jacob Klaassen (1875-1929) huwde met Wilmke van der Wal. Hij leerde het timmermansvak bij zijn vader en oom Piet. In 1898 vertrok hij naar Haarlem en werkte bij de fa. van Ommeren. Via deze firma kwamen Jacob en Wilmke in Zaandam terecht. Later werd hij timmerman bij de gemeente-reiniging en in vaste dienst aangenomen. Hij verkreeg rond 1922 na een examen van een week in Utrecht het diploma meester-timmerman.

Jacob Klaassen en Wilmke van der Wal met hun gezin. Circa 1922.


Lubertus (Bertus) Klaassen (1876-1941) huwde met Teuntje Wiegel en ging later naar Haarlem. Ze kregen 6 kinderen. Bertus werd aannemer. Hij bouwde nieuwe huizen en bezat ook een werkplaats met elektrische machines.

Lubertus Klaassen (1876-1941)

Dieuwertje (Duurt) Klaassen (1878-1947) huwde met Evert Verdoes. Ze hadden een boerderij in Aalsmeer aan de Ringvaart en ze hadden 8 kinderen.

Dieuwertje Klaassen op jonge leeftijd
Dieuwertje Klaassen woonde op een boerderij in Aalsmeer

Pieter (Piet) Klaassen (1879-1944) huwde met Reinoutje Met. Zij hebben geen kinderen gehad. Piet nam metselwerken aan en werd later zelf ook aannemer. Zij woonden in Haarlem in een huis met grote tuin (Schoterbosstraat 2). Tante Reinoutje kon zich daar uitleven. Ligusterboompjes kregen door snoeien verschillende vormen.

Pieter Klaassen (geb 1879) en zijn vrouw Reinoutje Met.

Barend Klaassen (1881-1956) huwde met Alida Aaftink. Hij was bakkersknecht en woonde en werkte ook in Haarlem. Zij hadden 4 kinderen.

Barend Klaassen en Alida Aaftink. Met kleinkinderen?
Barend Klaassen en Alida Aaftink, met gezin. Wie is wie?
Barend “de bakker” Klaassen te paard. Rechts zijn jongste broer Frits.

Klaziena (Sien) Klaassen (1884-1958) huwde met Simon Aardema, die bakkersknecht was en in Haarlem woonde en werkte. Zij hadden 3 kinderen.

Klaziena, met haar echtgenoot Simon Aardema. De staande dames zijn vast hun dochters Elizabeth en Jeltje. Zij hadden ook nog een zoon, Barend.
(Waarschijnlijk) Elizabeth en Jeltje Aardema

Dirk Klaassen (1886-1939) huwde met Neeltje Verburg en woonde en werkte in Haarlem als aannemer van kleine werkzaamheden, als verbouwingen en reparaties aan woonhuizen en kantoren. Zij hadden 4 kinderen.


Gerrit Klaassen (1888-1958) huwde met Trijntje van der Maarl. Hij was zelfstandig schilder en woonde in Hoofddorp aan de Hoofdvaart. Zij hadden 11 kinderen.


Pille Klaassen (1890-1980) huwde met Rinske Hendriks. Hij was timmerman en nam de zaak over van zijn oom Piet en zijn vader op 1 januari 1923. Een aantal jaren later werd de zaak opgeheven en vertrok oom Pille met zijn gezin (4 kinderen) naar Heemstede.

Het huis met werkplaats aan de Parklaan te Hoofddorp. In de voortuin Pille met zijn vrouw Rinske en hun twee oudste kinderen Barend en Corrie. Rond 1925.
Advertentie waarin Pille bekend maakt dat hij de timmermans-“affaire” van zijn vader Barend en oom Pieter overgenomen heeft.

Grietje Klaassen (1893-1985) huwde met Cornelis de Vlieg, die bouwkundig ambtenaar was bij de gemeente Haarlemmermeer. Ze woonden in Hoofddorp en hadden 2 kinderen.

Grietje Klaassen en haar echtgenoot Cornelis de Vlieg
Ansichtkaart van Hoofddorp. Het meisje op de brug is Grietje Klaassen.

Frederik Nicolaas (Frits) Klaassen (1896-1941) huwde met Ynskje Aardema. Zij was de zus van Simon Aardema, die getrouwd was met een zus van Frits, Klaziena. Oom Frits was timmerman en werkte bijna altijd bij zijn broers Lubertus en Piet. In de crisisjaren 1935/1941 is hij omgeschoold tot kabelmonteur bij de Haarlemse radio-centrales. Hij is dit gebleven tot zijn overlijden in 1941. Zij hadden één zoon, ook een Frederik Nicolaas (Frits). Hij woonde in Florida, waar hij met zijn vrouw drie kinderen groot gebracht heeft.

Frits Klaassen en Ynskje Aardema.
Links Frits Klaassen en Ynskje Aardema. Rechts zijn broer Jacob en zijn echtgenote Wilmke