Kinderen
Piet en Fie brachten samen 11 kinderen groot.
Bertus
De oudste zoon van Piet en Sophie was Lubertus (Bertus) Klaassen (1878-1942).

Grietje
De oudste dochter is Margaretha (Grietje) Elisabeth Klaassen (1879-1952). Grietje trouwde met Cornelis Lagerweij. Zijn ouders hadden een bakkerij in Oude Wetering.
Cornelis is gaan wonen aan de Weteringdijk(?) en heeft de bakkerij van zijn ouders voortgezet. Hij ging met z’n roeiboot van huis naar de bakkerij en terug. Zijn broer Gijsbert trouwde later met een zus van Grietje, Claziena (zie verderop in dit album).
Gré Schalk werd door Cornelis en Grietje aangenomen als hun dochter. Zij trouwde later met een J. Rietdijk. Op de foto hierboven staat ze voor het ouderlijk huis aan de Ringvaart. Op de achtergrond de oude spoorbrug. Hier reed de trein vanuit Hoofddorp via Nieuw-Vennep naar Leiden.
Gerrit
Gerrit Klaassen (1882-1952) was timmerman van beroep.
Barend
Barend Klaassen (1884-1959) trouwde met Leuntje Hoek en samen brachten zij twee kinderen groot: Dirk en Fi.

Barend vertrok in juli 1901 naar Noordwijk aan Zee om het schoenmakersvak te leren bij Piet v.d. Wiel. Hij had tussen 1905 en 1959 een eigen schoen- en laarzenmakerij in de Concourslaan en later in de Parklaan te Hoofddorp. Ook was hij lid van de vrijwillige brandweer waar hij zelfs bevorderd werd tot groepscommandant.
Naast zijn werk tekende en schilderdeBarend graag. Op de site van het Haarlemmermeermuseum verscheen nog een artikel over Barend en zijn werk.
Clazina
Over Clazina Klaassen (1886-1979) schrijft Barend Klaassen uit Nieuw-Vennep:
“Tante Sien is, toen ze nog thuis was, jarenlang naaister geweest, o.a. bij burgemeester Slob, woonachtig in het grote huis aan de Kruisweg nabij de Boslaan te Hoofddorp. Ook bij zijn zoon Wouter Slob, de schrijver, kwam zij vaak. Zij was erg bedreven, zei Wouter Slob tegen mij (april 1999). Vooral zijn vrouw had een zeer goede herinnering aan Sientje Klaassen. Sientje kwam eveneens bij vele boerenfamilies om naaiwerk te doen. Ze had een goede naam in de omgeving van Hoofddorp.”
Op latere leeftijd trouwde Sien met Gijsbert Lagerweij. Zij woonden in Woubrugge.
Sien kreeg zelf geen kinderen, maar uit onderstaande foto blijkt dat er wel een goede band was met de kinderen van haar zus Hester.
Tenslotte nog een foto van Sien op haar negentigste verjaardag, samen met haar broer Machiel.
Chiel
Machiel (Chiel) Klaassen (1888-1979) was, net als zijn broer Barend, schoenmaker van beroep. Hij heeft van 1910 tot 1952 zijn eigen zaak gehad in Vijfhuizen.
Chiel trouwde tweemaal. Zijn eerste vrouw overleed enkele jaren na hun huwelijk. Met zijn tweede vrouw, Alida de Wit had hij twee zoons, Piet en Chiel. Zoon Chiel heeft aan het einde van zijn leven nog een aantal herinneringen aan zijn vader en aan enkele andere familieleden opgeschreven.
Het huis op de voorgrond is het huis van de familie Chiel Klaassen aan de Kromme Spieringweg te Vijfhuizen. Links was de schoenmakerij, rechts het woongedeelte. De foto is van ca. 1940-1945. De jongeman is waarschijnlijk de jonge Chiel.
Op onderstaande groepsfoto staan Machiel en Alida beiden op de voorste rij, met hun armen over elkaar, derde en vijfde van links.
Chiel had altijd veel belangstelling voor de luchthaven Schiphol, die tijdens zijn leven natuurlijk een enorme groei doormaakte. Op hemelvaartsdag (19 mei) 1977 kreeg Chiel een erg bijzonder kado ter gelegeheid van zijn 89e verjaardag: Een rondvlucht met een Fokker Friendship van de NLM. Over zijn luchtdoop verscheen een fraai artikel in de Hoofddorpse Courant.
Pieter
Pieter Klaassen (1890-1945) was timmerman van beroep. Hij vertrok met zijn vrouw Jenneke van der Mooren naar Haarlem. Hij overleed net na de tweede wereldoorlog aan de ziekte M.S.
Er is geen Spuistraat in Haarlem of Hoofddorp, wellicht zijn deze portretten gemaakt op een dagje uit in Amsterdam of Den Haag.
Er zijn twee foto’s bewaard gebleven van een soort optocht van het Rode Kruis(?). Een ambulancewagen en een flink aantal personen poseert in de Parklaan in Hoofddorp voor het gebouw van de wijkverpleging.
Piet en Jenneke hadden twee kinderen, Fi en Alex.
Anna
Anna Klaassen (1891-1926) trouwde met Willem de Vos.
Van Anna is een gedicht bewaard gebleven dat zij op 9-jarige leeftijd schreef voor haar vader ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag.
Anna overleed al op 35-jarige leeftijd. Zij had geen kinderen.
Hester
Hester Klaassen (1893-1943) trouwde met Cornelis Pieter de Man.

Zij hadden vier kinderen: Rieka, Piet, Greetje en Eddy
Henk
Hendrik (Henk) Klaassen (1895-1958) was bouwkundig opzichter.
Henk trouwde met Antje Johanna Catharina van Voorthuisen.
Henk en Anna hadden twee kinderen, Annie en Francientje.
Cato
Jongste dochter, Catharina (Cato) Neeltje Klaassen (1899-1978) trouwde met Johan Christoffel van der Graaf en vertrok met hem naar Zeeland.

Cato en Johan kregen acht kinderen.
Tenslotte nog een foto van Cato en Johan samen.
