Het boek over de familie Klaassen

Het boek “Genealogie van Familie Klaassen” is gemaakt in 1998, vlak na een grote familiedag op 25 april in datzelfde jaar. Naast foto’s en een familieverhaal, bevat het boek een enorme hoeveelheid gegevens over de nakomelingen van Lubertus Klaassen, de postbode uit de Haarlemmermeer.

In totaal staan er bijna 1300 personen beschreven in dit boek. Er moet enorm veel werk in hebben gezeten. Renske van Pel-Klaassen en Bas de Vlieg die de archieven bezochten voor de informatie over de oudste Klaassens. Barend Klaassen die enkele meters Klaassen-archief en vele foto’s beschikbaar maakte. En Jeannette en Willem Heerschop die alle stamboom informatie in de computer klopten en tot een boekwerk vormden.

Uiteraard hoort alle informatie uit dit boek op deze site thuis. Maar hoe krijg je de inhoud van een heel boek op het internet? In de kerstvakantie heb ik Jeannette en Willem opgezocht. Zij hadden voor mij nog de oorspronkelijke computerbestanden uit 1998. Met hun hulp is het gelukt om een volledige digitale editie van het boek te maken. Het is een .pdf bestand en is af te drukken op gewoon A4, dubbelzijdig. Let op, het is een groot bestand (30MB), dus het downloaden kan even duren.

Daarnaast is alle stamboominformatie uit het boek is nu ook online te bekijken op deze site. In de parenteel van Lubertus Klaassen vind je een overzicht van al zijn nakomelingen, voor zover bekend. Zo is het aantal personen op de site in één keer uitgebreid van 1070 naar 2163. 317 van hen dragen ook werkelijk de naam Klaassen.

Op deze manier hoop ik dat nog veel mensen plezier hebben van het werk van de auteurs. Ondanks de grote hoeveelheid data die nu beschikbaar is op deze site, ontbreekt natuurlijk ook nog een hoop. Al was het alleen maar omdat er sinds 1998 alweer heel wat Klaassens bij gekomen zijn. Dus, als je aanvullingen, correcties, foto’s of andere wetenswaardigheden hebt, aarzel niet en neem contact op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.