Koudekerke en een schoolreisje

Een familielid stuurde mij een interessante foto-link. De site www.koudekerke.info heeft een galerij met historische foto’s. Onder andere van de hervormde school, waar Piet Klaassen (1909-1989) in de jaren 50 les heeft gegeven. Op enkele van de klassenfoto’s is hij terug te vinden, maar ook zijn zoon Wim.

Piet Klaassen (tweede van links) met de andere onderwijzers van de hervormde school
Wim Klaassen staat op deze klassenfoto naast meester Schippers

Het leukst is de foto van een schoolreisje naar Schiphol uit 1956. Een dag van belang voor de 12-jarige Wim, hij zou 12 jaar later afstuderen in de vliegtuigbouwkunde. Wim staat uiterst rechts. Piet staat op de achtergrond, met zijn hoofd bij het linker propeller blad. Iets verder naar links staat ook nog zijn vrouw Greet.

De hervormde school van Koudekerke op schoolreisje naar Schiphol, 1956

De Frans Hals is een toestel van het type Convair 240-4, gebouwd in 1949. Het toestel was in gebruik bij de KLM van 1949 tot 1958. KLM had twaalf toestellen van dit type.


De scholieren uit Koudekerke waren niet de enigen die in 1956 voor een Convair 240 van de KLM poseerden. Toevallig kwam ik deze foto tegen in de april 2011 editie van KLM’s in-flight magazine Holland Herald. Het bijschrift luidt: “1956 A stewardess poses with a bunch of fresh tulips in front of a Convair 240.”


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.