Familiefoto van de familie Scholing

Portretfoto Hendrikje Nijkamp - Melissen

Van de familie uit Meppel heb ik weer een aantal nieuwe foto’s van de familie Scholing opgestuurd gekregen. Er zit een mooie groepsfoto van de familie bij. Aanleiding van de hernieuwde contacten was de begrafenis van Geertje Hagedoorn-Scholing. Zij overleed 23 december op 98-jarige leeftijd. Van haar dochter en kleindochter kreeg ik ook nog twee fraaie portretfoto’s van Johannes en Hendrikje Nijkamp.

Op de groepsfoto zien we Jannes Scholing en Geertje Snijder te midden van hun kinderen en kleinkinderen. De foto is genomen ter gelegenheid van hun gouden huwelijksjubileum. Beweeg met de muis over de foto om de namen bij de gezichten te zien.

  • Oudste zoon Hendrikus en zijn vrouw Johanna Nijkamp zitten naast Jannes. Hun kinderen Jannes, Geertje, Joop en Hennie staan achteraan, Gerrit en Rikus zitten midden vooraan.
  • Dochter Johanna Scholing en haar man Hendrik Hesse zitten naast Geertje. Hun dochter Annie Hesse zit voor hen.
  • Zoon Gerrit Scholing staat helemaal links op de foto met zijn vrouw Rens Sieders voor zich. Zij heeft op schoot hun zoon Jan en vooraan zitten nog hun kinderen Jannes en Anna.
  • Zoon Geert Scholing staat helemaal rechts achteraan. Hij was nog vrijgezel.

De foto moet genomen zijn in het voorjaar van 1941. Jannes, de zoon van Gerrit en Rens, is geboren op 16 januari 1941. Op 17 april 1941 waren Jannes en Geertje 50 jaar getrouwd.

Jannes Scholing overleed in 1951 en Geertje Snijder in 1962, dus het echtpaar heeft zelfs ook hun 60ste huwelijksjaar nog bereikt.

Tenslotte nog de portretfoto’s van Johannes Nijkamp en Hendrikje Nijkamp-Melissen. Dit zijn de ouders van Johanna Nijkamp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.