Cornelia Versluis uit Tienhoven

Van Ineke Recourt kreeg ik een mailtje en een aantal foto’s toegestuurd die gaan over haar grootmoeder Cornelia Versluis. Cornelia Versluis is de zuster van Eigje (Elly) Versluis, de moeder van Anthonie Streefkerk.

Ineke heeft bij de spullen van haar grootmoeder foto’s gevonden waarvan ze zich afvraagt of dat haar overgrootouders kunnen zijn. Dat waren Anthonie Versluis (1843-1907) en Teuntje Hazendonk (1850-1918).

“De foto lag in de fotodoos van mijn oma, maar geen van de kinderen van mijn oma kan me vertellen of dat hun oma (die ze nooit gekend hebben) was. Er werd kennelijk niet over gesproken. Er hoort een foto bij van een man, die Anthonie Versluis (de man van Teuntje) zou kunnen zijn, maar ook dat is niet zeker. Wel zien veel mensen trekjes van de Versluizen bij de man.”

“Ik heb ook een foto toegevoegd van het huis, een boerderijtje, van Anthonie en Teuntje. Soms was hij aan het boeren, soms staat hij vermeld als mandenmaker. Waarschijnlijk liep dat wat door elkaar heen.

Er staan wat mensen voor het huis, maar het is niet te zien wie het zijn. Eigje is er niet geboren, maar is er als kind van een jaar of 5, 6, 7 komen wonen. Mijn oma Cornelia is wat jonger (van 1887) en is wel in dit Tienhovense huis geboren. Het huis staat er nog steeds, maar is regelmatig verbouwd en er woont nog steeds een Versluis in, een kleindochter van de broer (Jan) van Eigje en Cornelia.”

De boerderij in Tienhoven waar Eigje Versluis is opgegroeid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.